Wpływ zmian technologicznych na strukturę produkcji i zatrudnienia.
Ostatecznymi elementami smaku w winogronie sÄ… cukry, kwasy i polifenole. Te trzy zwiÄ…zki zapewniajÄ… winu trzy z piÄ™ciu fundamentalnych smaków: sÅ‚odki, kwasowy oraz gorzki. W każdym lub razie, istnieje obszerna ilość substancji w gronach, które gwarantujÄ… smak. Substancje te sÄ… aktualne w bÅ‚ahych iloÅ›ciach (ocenianych w pewnych momentach w milionowych fragmentach). Wszystkie te substancje dajÄ… gronom specyficzny smak, formuÅ‚owany, jako smak istotny. Smak podstawowy znamionuje każdÄ… formÄ™ winoroÅ›li. WiÄ™kszość skÅ‚adników smakowych odkrywajÄ… siÄ™ poÅ‚ożone w wewnÄ™trznej części skórki grona. W nastÄ™pstwie tego ważne jest, żeby tÅ‚oczenie zaprzÄ…taÅ‚o znaczÄ…cÄ… pozycjÄ™ w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiÄ™dzy aromatem a bukietem. Aromat jest reprezentatywnym zapachem wywodzÄ…cym z zastosowanej odmiany winoroÅ›li, w trakcie gdy bukiet jest reprezentatywnym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykÅ‚ad, dwa wina z tego samego grona majÄ… ten sam aromat, jakkolwiek różny bukiet.
3. Artykuł
4. Usługi
5. Zobacz teraz