Wpływ zmian technologicznych na strukturę produkcji i zatrudnienia.
Ostatecznymi elementami smaku w winogronie są cukry, kwasy i polifenole. Te trzy związki zapewniają winu trzy z pięciu fundamentalnych smaków: słodki, kwasowy oraz gorzki. W każdym lub razie, istnieje obszerna ilość substancji w gronach, które gwarantują smak. Substancje te są aktualne w błahych ilościach (ocenianych w pewnych momentach w milionowych fragmentach). Wszystkie te substancje dają gronom specyficzny smak, formułowany, jako smak istotny. Smak podstawowy znamionuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki grona. W następstwie tego ważne jest, żeby tłoczenie zaprzątało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest reprezentatywnym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie gdy bukiet jest reprezentatywnym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona mają ten sam aromat, jakkolwiek różny bukiet.
3. Artykuł
4. Usługi
5. Zobacz teraz